Известие

Collapse
No announcement yet.

не пали след смяна на двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не пали след смяна на двигател

Добър ден!
    От София съм, преди 3 месеца си закупих Алфа Ромео 156ца 1.9JTD 77кW. На 25.05 тази година катастрофирах на Околовръстното шосе и изпочупих двигателя и скоростите.Закупих си 2ра ръка от Италия (двигател,скорости+съединител) напълно оборудван и го качих на колата.Когато тръгнах да я паля,тя не искаше да запали,дори не показа че се мъчи.И днес я качих на лаптопа и ми показа че не разпознава ключа и ми казаха да си видя кода и да ми го програмират наново защото колата е стояла 1 месец без акумолатор и това било проблема.И така някой запознат ли е с такав проблем и дали може да ми каже къде ги правят тея работи с ключовете защото от Италия ми искат 500лв. за нов ключ....Ако някой знае да пише спешно е !
    sigpicAlfa Romeo 156 1.9JTD '00

От къде си?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

От София кв.Гео Милев

Comment

и кой ти е казал че си е забравила кода като е без акумулатор?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Еми понеже нямам букса за Алфите викнах 1 момче което се занимава с диагностика и ми огледа всички датчици и бяха наред...и провери дали ми разпознава ключа и видя че там е грешката и каза ми каза,че ако имам код за ключа можело да ми го оправят,но аз нямам такав код и имам само 1 червен ключ.и ми каза че е възможно да се е преебало защото е стояла 1 месец без акумолатор..

Comment

нда
            е това момче толко и разбира

виж в темата за проверените сервизи, избери си един и ще те оправят

Comment

И на мен не ми звучи логично да си "забрави" кода.......щеше да е всеизвестно че ако колата е без акумулат 1 месец и трябва да се прави нещо по въпроса....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

е нямам си на идея вече...4 дена не мога да я запаля и си скъсах нервите.Да се уверя че двигателя е читав, купих газ-спрей (за възпламеняване на двигатели) и колата запали но за секунди и изгасна.Така че мисълта ми е че всичко е ОК и нещо електрониката се ебава.Може би има някаква защита при катастрофа както е при БМВ-тата

Comment

понеже не знаем какво си сменял освен двигателя като желязо и какво евентуално сте оплескали при монтажа тука можем да хвърлим боб

иди на проверен сервиз - ванто, лисан, бобо - е може и в друг ред да ги посетиш

Comment

Еми нищо по ламарините не съм сменял,защото удара беше от долу в гредата на 2та радиатора и в картера и скоростите,счупен ми е само 1-я халоген и бронята от долу...калници капаци всичко е на 6.просто нзн какво да направя вече

Comment

Само един Фъпрос. Като дадеш на контакт жълтата лампичка с форма на ключ на чека угасва ли?
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Да гасне, всички лампи гаснат с изключение на airbag-a и коланите.

Comment

Ми що да не си познава ключа тогава? Кво значи не се помъчи? Не завъртя изобщо или върти ама не пали?
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

върти си като пушка,но не иска да запали...но сигурно има защита при удара да не се запали...незнам...ако някой има някаква идея може да я сподели...мерси предварително

Comment

Първоначално публикувано от Alfa_156
                              върти си като пушка,но не иска да запали...но сигурно има защита при удара да не се запали...незнам...ако някой има някаква идея може да я сподели...мерси предварително

понеже не знаем какво си сменял ... и какво евентуално сте оплескали при монтажа тука можем да хвърлим боб Smile

иди на сервиз

Comment

Working...
                              X